dijous, 22 de maig del 2008

Aresta GAM al Bisbe

Veient la piada del Pescador d' Estels, he recordat el dia que la vam escalar, a finals de juliol de l' any passat, amb el Toni i l' Alberto. Com que les darreres pluges (benvingudes per altra banda) ens fastidien l' activitat del cap de setmana, piaré alguna cosa de fa temps.
Bona via estival, no hi tocava el sol fins a les 5 de la tarda.
Els dos primers llargs son una mica guarrillos (V i V+), es pot possar alguna cosa (em sembla que duiem semafor d' aliens i tascons). S' ho va currar l' Alberto de primer. Roca delicadilla, et baixa la moral una mica. Al lloro amb el tram de xemeneia del final del segon llarg: el soci em va tirar un bloc tamany pilota de bàsquet (no exagero), que va sortir de dins de la xemeneia rotllo Indiana Jones, directe cap al mi. Per sort va petar contra una de les parets just abans de picar-me i es va desfer en trossos mes petits, picant-me al casc i a l' hombro. Nomes va ser un ensurt, pero deu ni do.


Al tercer llarg (6a) la cosa millora. Va tirar el Toni per el diedre, tot equipat i amb roca bastant més bona.


Ara venien els llargs guapos 6c, 6a, V+ i 6c. Aqui si que li tiro, tot placa de bona roca i molta xapa (almenys als 6c), usease, lo meu. El primer de 6c en algunes ressenyes hi possen 6c+/7a) es molt de pila, a mi s' em va fondre ràpid. Anant repossant de tant en tant va sortir sense tibar de cintes. Reunió molt penjada i incòmoda, pero hi ha molts parabolts per anar-se acomodant tots tres. Els llargs de 6a i V+ son molt guapos i disfrutons.



La darrera reunió queda desplaçada a l' esquerra, i la recordo igual que les altres (amb bons parabolts). El 6c de sortida es curt i rabiós, de tres xapes i poc canto. Durillo. A la segona va sortir el pas, pero em vaig rajar al xapar la darrera cinta i m' hi vaig pillar....



En definitiva una via molt guapa, tant sols una mica cabrons els primers llargs, despres a disfrutar. L' aproximació i el retorn ho vam trobar sense problemes, és una bonica passejada per a completar el dia. Em sembla que vam treure la descripcio del Soldevila, pero no esta de més portar un mapa de la zona.

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Vaya un tirilles!! Mira que no fer un Azeraco directament, ni que t'hagués de sortir el pas... jee jeee jeee!!

Esteu fets uns bous!!

Ei maskina, truca'm, vaig perdre tot el numeros de telef q tenia nous. Avere si retornem a les tardes frikies.

Salut!!

Anònim ha dit...

Encara tinc més ganes de tornar-hi!

marc ha dit...

Pescador: Doncs a tibar-li, que vau fer el pitjor. Despres us venia el 6a de diedre-fissura (equipat, em sembla que el company va posar un C3)i despres a navegar per els placons montserratins. Full equip als 6c (parabolts amb algun buril) i algun aleje als mès fàcils (sense exagerar). Mola una pedala, pero pots anar d' A0.

Kletterer: tinc un altre video pillant-me a la cinta, pero no queda tant bé...ja et truco.