dilluns, 8 de setembre del 2008

Terradets: El Peladet. La Revolta dels Nyerros

Diumenge, aprofitant la baixada de les temperatures i l' ombra matinal al Peladet, vam fer la primera incursió de la temporada la Montsec; s' ha d' aprofitar abans no es haguem de canviar les samarretes llampants per vestits de camuflatge.....
Animats per els comentaris, la ressenya i les fotos del Luichy anem a escalar La revolta del nyerros, que ademès serà el primer contacte amb el Peladet...
Arribem a peu de via i ja trobem una cordada a la via i un altre a la Festa del Paca. Van per feina i podem engalomar de seguida. Com que nomès son quatre llargs, els descric:
1er llarg: 7a o A0. Entrada curiosa des de dalt de tot d' un arbre. Molt equipat per fer en A0, no crec ni que facin falta estreps. Ho probo en lliure i em surt amb una parada tècnica en un xapatge dificil des d' una regleta cabrona, a més la xapa es movia (ara ja està apretada). No encadeno pero disfruto molt el llarg. Placa desplomadeta, pas de desplomet molt guapo i sortida en placa amb roca 5 estrelles.
2on llarg: 6a molt bonic i molt llarg (45m.), amb roca excel.lent. Trams cossits i algun aleje a la part de V. Tot i anar amb xapatges alterns i cintes llargues, al final te un fregament del copon.
Escalada tècnica amb franges inclinades, molt divertit.
3er llarg: Una mica xungo, amb dos tramets de placa i repises amb vegetació.

4art llarg: Entrada guarrilla i sense xapes, sort que és fàcil. Despres pasets de 6a en placa i cap a la xemeneia final de 6a. Guapa i amb ambientillo, amb un bon aleje a la sortida.
La baixada la vam fer rapelant per la via, per a recuperar trastos a peu de paret....millor rapelar per la Destellos....corres el risc de trabar les cordes en algun matoll i a més el segon llarg fa una marcada diagonal a l' esquerra; feina rai a arribar a la instal.lació quan rapel.les.
Equipada, portar cintes llargues i doble corda. Vam possar un alien verd per a la sortida de la xemeneia.


Molt guapes les vistes de Regina i del personal que trepava a les Bagasses.
A veure si la propera al Peladet és la Destellos....quines plaques més guapes.