dilluns, 26 d’octubre del 2009

Montrebei. La Via del Tronko 350m. 6a+/Ae

Diumenge ben aviadet fem cap al Prat de St Llorenç. Anem amb l' Alberto, a fer la seva estrena a Montrebei.....trio la via del Tronko. El grau és asequible (que no fàcil) i me la veig tota de primer. A més fa dies que tinc ganes de fer aquesta via, i ja em convé una mica de pràctica a posar proteccions, que tanta xapa ultimament....Aproximem en 50min. i a cap a les 10h ens posem a la feina. La lororessenya.... com sempre acurada i precisa...
L1+L2 Anar fent fins al pas de V+, "assegurat" amb un arbre sec amb bagueto. Una mica raro.
Em salto la R1 i empalmo amb la travessa de 6a. Han possat un universal, sort, perquè s' ha quedat el martell l' Alberto....la travessa per dalt de la repisseta, força curiosa.
L3. Aixo ja és més el meu terreny...placa molt guapa. Sortida de no caure a buscar l' spit. La fissura està neta a trams per a poder assegurar-te amb aliens. La resta està plena de fang....pont de roca a equipar i cap a la sortida en placa final ben assegurada amb clau i spit. Molt guapo.

Arribant a R3
L4. Llarg a tope de corda. Cal preveure bé el guiat de les cordes o pots flipar...Tram fàcil a buscar el mur de suposadament 6c+. Ho provo sense gaire fe i m' haig de penjar. Foto un parell d' Ao i surto en lliure cap al pitó. Desprès diedre molt estètic i fàcil, de ben assegurar. Sortida cap a l' esquerra per l' esperonet a buscar un resalt de 6a. Aqui nomès treballen bé els tascons petits i mitjans. Hi ha un pont de roca no ressenyat. Arribada a la R amb algun bloc que has de tractar amb carinyo....

Fisurilles de 6a
L5 Travessa aèria cap al mur de V+. Al tanto amb la baga del pont de roca...molaria canviar-la per un cordino de kevlar o un de més gruixut.

El mur de V+
L6 Diedrot desplomat de 6a. S' assegura molt bé. Surto del desplom bastant bé, i em penso que ara ve el tram de IV...na nai..estic flipant amb el IV. L' arbre ressenyat m' ha liat. 6a sostingut fins a la canal de IV.

Diedre de 6a
L7 Diedre fàcil fins a un pas de V+ tonto. Sortida abans del desplom cap a l' esperonet de la dreta.
L8 Sortim per lo fàcil..l' Alberto està servit i jo ho agraeixo....Ara, el llarg és veia guapo, pero molt de tibar....
Em fet 6:30h, tampoc està tant malament. Hem acabat passant una mica de calor i tot, i aixó que teniem el cel enteranyinat (han caigut quatre gotes). La boira que ens va acompanyar a la tornada cap al prat (1:10h) fins i tot s' agraïa....ah, i lo millor; arribar al Prat i veure que no hi queda ni una ànima.....quina sort.




De material vam portar el de la ressenya. Els claus ja no calen (de moment). Canviaria el Camalot de 4 per un del 3 repetit...i portaria cordinos de kevlar per a als ponts de roca (en vam trobar un parell o tres més dels ressenyats).
L' Alberto va veure clar de que anava la cosa aquí, i jo em vaig pegar una bona curtideta.
Per cert, efectivament la penya, en aquest cas francesos per més datos, aparca les furgos tipo campament al final del sembrat....S' haurà d' acabar possant un cartellet....

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats Marc, veig que segueixes com sempre.
Per cert, ¿com estan equipades les reunions?.
Una salutació.
Jordi P.

marc ha dit...

Hombre, Jordi. Merci.
Les reunions estan com marca la Lororessenya: Amb pito i spit o bé en arbres sòlids. La única amb 2 claus és la segona, pero es pot reforçar amb un arbre. Les reunions rai, el tema son els llargs, que estan més nets que una patena....
Apa, un saludu

Mingo ha dit...

Felicitats Marc, pel que he llegit no heu col.locat cap pitó. Quin material heu utilitzat?
Fins la propera

marc ha dit...

Hola Mingo,
en teoria ara ja no cal clavar, pero mai se sap...vam possar aliens del verd al taronja, camalots de 1 al 4, un linkcam 2 i joc complert de tascons. Com ja he comentat haguès canviat el C4 per un altre 3. La via, en general, apreta...que lo sepais.