dijous, 29 de setembre del 2011

Excursió a Sant Miquel de Montclar. Biure ( La Conca de Barberà)

A partir d' ara aniré introduïnt quatre apunts de les excursions que anem fent, que si no desprès, com ja em passava amb les escalades, queden en una nebulosa de records confusos, i sap greu. No espereu trobar descripcions acurades, ni tracks (difícil; l' únic gps que tinc és el del cotxe...), ni perfils....només quatre coses i alguna foto per a fer memòria. La tònica general són excursions i passejades curtetes, fetes tranquilament amb la familia i amics. Si algú necesita més informació d' alguna sortida, ja ho sap.

Diumenge passat vam pujar, amb la familia Aulés, a l' ermita de Sant Miquel de Montclar des del poble de Biure, proposta d' en Rafael López-Monné en un dels seus volums de A Peu per les comarques de Tarragona. Per cert, recomano fervorosament aquestes guies, molt allunyades d' una mera descripció de l' itinerari físic.
L' excursió en si ens va agradar força, tot i que fóra més apropiada de cara al fred. Primer tram per pista, pujada intensa fins a la carena i vistes molt maques per tot el llom del Montclar, des d'on, si el dia es clar, s' albiren els Pirineus.  Bon refugi per a dinar a l' ermita, que vam trobar oberta.  Total vam fer 4 horetes d' activitat, incloent-hi mil parades tècniques i el dinar.