dimecres, 28 de març de 2012

Vilanova de Meià: Papisuca 185m. 7a + Plurabel 100m. 6b+

Si fa dues setmanes vam sortir a afinar l' equilibri, diumenge va tocar una mica de "gorileo", per a anar agafant to......cap a Vilanova, doncs. Desprès d'una setmana amb força activitat, rematada dissabte amb una ultratrail en forma de calçotada (aixó si que va ser dur...), dues vies al món del desplom i del bombo et deixen ben servit. Comencem a la Roca dels Arcs, per la via Papisuca, al sector de la Tierra de Nadie, on per cert hi havia una cordada xina de francesos, es veu que també n' hi ha de dolents, que no van callar en tota la via...
L1. 6c Vam fer la variant de 6a, que empalmem sense problemes amb el 6c. El 6a guapo, gens sobat. Al 6c bones apretades d'alguna regleta sabonosa i anar aguantant desprès.

L2 6b Travessa a esquerra, on es fàcil passar-se i anar a petar als spits de la Passatgers, i recte amunt per un mur molt guapo, assegurat amb alegria. Es més còmode muntar la reunió a la Passatgers i fer canvi (I grau, per la feixa) a la nostra.

L3 7a Desplom curt i intens. Inici una mica polit, travessa a esquerres i un pas llarg a buscar el canto salvador. Es pot guarrejar al gust.....

L4 6a+ Mur amb bones bústies, amb un parell de secció més plaqueres.

L5+L6 6a+ i V. Les xapes no es veuen gaire, queden damunt dels bombos. Bombos cabronets, per cert. Sobretot el primer. Enllacem sense problemes fins a la darrera reunió (55m.)
La via ens va agradar força. No esta gaire polida, excepte algun pas, suposo que per la naturalesa de la roca, més que per sobamenta. Aixó si, tal i com diu la guia, hi ha una bona col.lecció de bolts posats amb els peus; fan una palanca que flipes. Amb unes 15 cintes, algunes llargues, ja fas.
Acabem, jo ja bastant a gust, i ens dirigim a la Roca Alta, a disfrutar la increïble roca del sector Pornostar, i de la tranquilitat que no trobes a baix. Triem la Plurabel, amb bona premsa (per cert, ni cas als graus de les 100 millors)
L1 6b Sense gaire convenciment m' hi poso jo, i al primer aleje seriós, baixo i pren el relleu el Feliu; es veia venir. Va ser una mala elecció, doncs el llarg fa una marcada travessa, amb uns pèndols de 2on pa flipà....peró molt guapo.

L2 6b+ Un parell de bombos donen pas a un mur brutal. La segona xapa del llarg està molt mal posada, molt a l' esquerra de per on superes el bombo. De fet la xapes quan la tens als peus. De segon em torno a xupar un pendol del dotze....per a evitar-lo tiro recte, amb penes i treballs. Si teniu compassió del segon, millor no xapar-lo.
L3 6b Bombo guapo, i molt més fàcil que l' anterior i cap al cim sense problemes.

Aquesta és per a vindre a repetir-la en millors condicions, per disfrutar-la una mica més. Via equipada, peró amb caràcter, molt de caràcter. Duiem aliens, peró no els vam posar: millor una bona dosis de pila. Cintes molt llargues obligades.