dilluns, 17 de febrer del 2014

Serra de Sant Joan. Rucsontherocs 250m. 7a+

Tot i que el temps no pinta molt cristià, enfilem cap a l' Alt Urgell a repetir la que és, segons diuen aquí i allà, la millor via de la serra. Pugem amb el Feliu, a veure si, ara si, es reincorpora definitivament, i amb JL, que frisa per a estrenar els nous Totems....Nit plàcida al coll de l' Apallador, esmorzar veient sortir el sol i cap amunt. Vem aparcar el cotxe a les dobles corbes, just abans de la casa de les plaques solars, i vem enfilar amunt per un llom prou net (fites). Un cop a peu de via ja sents les primeres objeccions dels sibarites, o sibarita, en aquest cas; tampoc el pots culpar, veient el panorama dels primers metres....ara, quan comences la divertida travessa del primer llarg, la cosa ja canvia.
L1 Guapa la travessa...si fas més de 1.80m. segur que tens algun problema per a passar.

L2 Tràmit mig guarrot. Ja et pots imaginar els comentaris sarcàstics del JL
L3 Aquí comença la via...molt guapo. Roca brutal amb adherència increïble, gràcies a les gotes d'aigua.

L4 Diedre aparentment tombat, ,però amb pas de bloc (amb xapa) i pas finet a dalt (amb xapa). La resta a equipar sense problemes.

L5 M'agafa el relleu el JL, que troba el tram de 7b prou mullat. En Ao sense problemes. A mi, de segon i amb dinàmic a la sabina, em surt. Tocant la sabina crec que seria 7a+; sense tocar-la no ho sé.... Fisura final a completar amb C3, però també es pot fer un cop de gas amb bon canto i et plantes als seguros fixos que protegeixen l' entrada curiosa a la R.

L6 Potser la sortida de la R és el tram més compromès de la via. Travessa "flipante", que vam trobar ben molla. Sort que hi ha canto bo i pots agafar bé igualment i assegurar-te convenientment. Interesant alien blau per anar a buscar el bolt.

L7 Diedre desplomat, curt però intens, i de bon equipar. Sortida més fàcil i un cop a la feixa anar a buscar la r amagada a la dreta.
Quatre ràpels sense problemes, amb algun tram volat guapo, i cap a la pista.
Duiem les dues ressenyes del autors (crec). La original regala una mica els graus (més val així que a l' inrevés), però molen els comentaris: al.lucinant, guapísim, espectacular, flipante....L' altre, més seriosa, però amb els graus més ajustats a la realitat. En tot cas la via ens va agradar molt molt...per no parlar de l' entorn i de la tranquil.litat que s' hi respira.
Cintes llargues i alguna molt llarga, Aliens del blau al taronja i C1 i C2, sense repetir. El C3 és prescindible si optes per cop de gas al L5. Es pot prescindir dels tascons.
No ens va ploure; bé, quatre gotes al arribar al cotxe, però tot el dia bastant tapat. A la que sortia una mica el sol, perfecte...a veure si el proper dia pugem amb anticicló hivernal.