dimecres, 15 d’abril de 2015

Montrebei. Tempesta nocturna. 390m. 7a/A1

Repetim Montrebei, aquest cop ja a la Paret de Catalunya i, finalment, a fer una de les clàssiques imprescindibles que s'han de fer si o si. Molta gent al prat, fins i tot tendes al mig de la pista; tal qual...
Aproximem amb la calma des de St Llorenç, tant que ens passem de llarg la pujada a la feixa i hem de baixar fins al camí del congost...per sort no hi ha ningú a la via, ni tant sols al sector, sembla. Tant sols una cordada a la Estrella Pirata.

L1. Entretingut...Havia llegit que el tram del bloc caigut estava arreglat amb un parell de pitons; la veritat és que vaig passar els moments de tensió del dia. Sortint del A1 toca assegurar-se amb un parell d'aliens a un altre bloc, amb pinta sospitosa. Damunt has de tibar de cantos igualment sospitosos per agafar el pitó amb bagueto que et porta al tram més tranquil. La resta prou equipat i amb bona roca.


L2 Surt en lliure el tram incial d'A1, gràcies a que podem xapar el primer pitó amb l'ajuda inestimable de la tramposa...bona apretada per a superar el sostret i quedar-se dret desprès. La resta molt maco. Placa i tram de fissura amb algun pas tonto.


L3 Pas molt fi de peus a l'inici del llarg, desprès fàcil. Muntem la R3 amb dos bolts més amunt de la ressenyada, fet que permet empalmar el que queda del L4 amb L5.


L5 Primer tram de 6a que et porta a la placa equipada de 6c. Més que tibar de les regletilles i peus comptats, cal mirar-s'ho bé abans de fer un pas....Sortida fàcil

L6 Vigilar de no tirar amunt, els pitons de la travessa no es veuen gaire.

L7 Llarg estrella. Sortida potent, 6c ben assegurat, de la R, per a enganxar una bavaresa interminable. La ressenya del Luichy marca 6a, el Soldevila 6b al tram central i la original V+....per a naltros 6a++ amb un tram de 6b....roca bona, pero el fil de la bavaresa té mal aspecte en alguns trams. Repetir algun friend mitjà. C4 interesant a dalt, on ja és més fàcil. No el duiem i va tocar còrrer...


L8 Fàcil fins a un pas tonto, que en tot cas es pot assegurar bé.


L9 Diedre guapo, més dificil al final. Vira i placa tombada de roca excel.lent.
L10. Ens deixem estar d'invents i travessem directes a buscar el primer pitó. No és difícil, més aviat finet de peus i mans. Sort de la roca adherent. Travessa protegible amb C3 al principi.


L11 Sortida de les que m'agraden...fàcil fins a que et quedes encaixonat a la xemeneia. Sort del pitó que dona vidilla. El Feliu va anar més per fora, sense tants problemes.


Ara tant sols quedava el pitjor: tornar cap al Prat...i sense aigua. Vam fer curt i ho vam pagar. Ja passa a les primeres calors. Aquest detall no va desmerèixer el dia. Via molt bona, va respondre a les expectatives.
Joc d'aliens i de tascons, i Camalots fins al 3, repetint 1 i 2. Si es porta el 4 és posa al L7. Unes 7 horetes.