dijous, 8 de maig del 2008

Montrebei. Delfos V+

Finalment hem anat a Montrebei. Mira que feia anys que hi volia anar, pero noi, tant de rollo mitic, que si es peleon, que si poc equipat, etc...mai semblava que estigues prou preparat; home, per anar fent de segon si, pero si hi anava volia fer-ho amb totes les conseqüencies. Ara ja ho tenia més clar, a més duia un company de cordada que saps que segur que te'n surts. Obviament vam triar un objectiu humil, tampoc es questió d' entrar a matar(te).
Aixi que el pont de maig cap a la Delfos.
Vam sopar a Ager, vam remenar el felpudo del bar i vam trobar la clau!. Mitja feina feta. Venga, cap a la pista. Arribem al prat, hi bastanta gent i aniran arribant fins a 16 o 18 carros!!!. Suposo que deu ser per que és pont. Congeniem amb els de l' habitació del costat. Comentem que ens hem deixat el martell i els tios s' enrrollen i ens deixen el seu. Bona gent, un saludo des d' aqui.
Bueno, al tema. Vam trobar be el peu de via, flipant amb la tàpia que vas recorren per sota.

A la R0 ja trobem gent, que tot just comença. Un dels de la cordada es el maño, no ens coneixem, pero es col.lega del Saumi (que tampoc conec) pero aquest es col.lega del Kletterer, aquest si que el conec. Quines coses.
El tema comença amb un quintillo. No cometem l' error d' empalmar, amb 60m. tampoc arriba.
Reunio bona. El següent llarg també V, plaquero, et pots assegurar bé.


Després franqueig de IV, amb ambiance, empalmat amb el següent. Reunió en un arbre ganso.

Ara em toca travessa de V-V+, guapa, guapa, al lloro amb no liar-se. Te uns passets abans de la reunió (dos pitons, reforçable amb un tasco) més finets i amb ambient, pero es fa bé. Seguim amb travessa de V. Reunió d' un pito, pero es pot reforçar amb friends.



Empalmo els següents llargs, de III i IV+, saltant-me un bona reunió de dos pitons. Munto reunió en un arbre, al peu del sistems de diedre superior. Fins aquí molt be, a gust. Ara venia el tema. A mi el tema gusaneo no em motiva gaire, pero aqui vaig veure que no és lo meu.
El Fèlix ataca el diedre de V, amb un franqueig per a canviar de diedre que tranquilament és 6a. Es salta la reunió de l' arbre i munta una més amunt, abans d' un desplom guarrillo.(dos pitons).


La cordada precedent al primer diedre

Engalomo el següent llarg, que m' ha de portar a la travessa a dretes. En teoria V i després IV+.El primer tram desplomadillo, has de tibar i sortir ràpid. Foto un friend a caldo i li tiro fins a la canal guarrilla de dalt. Em quedo al peu d' una semixemeneia, IV+. i uns collons....començo a pujar, puc llaçar un pont de roca xungo, poso un tasco i tiro fins al pont de roca d' abans de la reunio (arbre), vibro bastant. A mi ja em perdonaran, pero alló no és IV+, ni comparat amb els del la propia via, ni amb cap IV+ que conegui....vale que es montrebei, pero.......


Aquesta la poso a vore si em regalen algo del Decathlon


Si llegiu els llavis d' en Fèlix, diu: je, je, quin "IV+".
Bueno, seguim amb travessa de V fins a un arbre. Ara ve la guinda, diedrot de V+ que cedeixo al Fèlix, ja he vist que aixó no és lo meu. Reunió de pont de roca i friends. Sortim per un IV+(aquest si que es IV+). Ja tenim la primera del santuari a la butxaca.
Una bona caminadeta, molt agradable i canal cap al prat. Alla ens trobem el Pep, col.lega reusenc del Kletterer, ja haviem coincidit per temes laborals i algun dia escalant. Parlant surt que també tinc un blog, i el tio ja te la fot: si no tens un blog, una furgo i un plumas, no ets escalador. Molt bona la frase. Home em falta la furgo, pero francament, prefereixo un bon cotxe. La furgo la posa el Fèlix. El plumas el vaig comprar d' oferta, i normalment nomes el duc per a alpinisme........
Vam portar ressenyes de l' Albert Castellet i del Luichy. Material: bagues llargues, joc de tascons (em vam posar 2 o 3), aliens, camalot fins al 4. Els pitons i el martell no calen,bé, no els vam fer servir, pero no se sap mai.....
Ja estem pensant en la propera....

Osti, quina por

9 comentaris:

Mingo ha dit...

Felicitats Marc, jo tinc moltes ganes de fer-la però encara no tinc convencut al colega, a mi tb em fa molt respecte, suposo q el rollo mistic. Que tal la temperatura (la calor vui dir).
Vinga salut i torno Felicitats

Raquel ha dit...

Felicitats Marc!!
Veig que jo també m'hauré de portar un "Fèlix" per anar a fer la Delfos i poder sortir per la xemeneia!! Je, je... i crec que també li cediré el llarg de IV+ que dius que no és IV+ ni en pintura!! Gràcies per l'avís!!

Isidre Escorihuela ha dit...

Està guapa la via he ????. I quin pateuuu fins el prat uffff. Recordo fer-ho amb presses i es va fer llarg.
Apali bou ara et recomano la Latin...guapísima i assequible.
Salut

Unknown ha dit...

Tio ja tardaves! Molt bona bou!!

Per cert... Ja vas tornar a deixar la clau sota el felpudo?? Jee je jeee!!

Salut!!

Anònim ha dit...

Marc, soc el maño. No siguis modest que pujavas per las xemeneias com un misil. Agraim la vostra paciencia i gracies per les fotos. si vols las fotos las pot enviar a "jmdies@hotmail.com"

Gracies

marc ha dit...

Mingo: De calor no en va fer, no toca el sol fins bastant amunt. Aixo si, la patejada sota un sol....La via es fa bé, pero es que a mi lo de les xemeneies-diedres....
Raquel: El Fèlix te'l puc llogar, preu a negociar. De totes maneres no crec que siguin pitjor que les de la Paul (ep, que no les fet i no puc dir-ho amb propietat). El IV+ ja et dic jo que no ho és ni de broma, la resta de graus si que estan bé.
Isidre:Si que es guapa. La Latin volia que fos la propera, que no te xemeneies!!!.Pero em vull enterar be de com esta ara. L' altre dia comentaven que els talibans dels collons ja han fet de les seves, mes amunt de la primera reunió. Ja direm.
Salut

marc ha dit...

Osti estava contestant i han aparegut dos impresentables:
Carlos, la clau ja torna a ser al felpudo, pero vam fer una copia per si de cas.
Hombre Maño. Despres et passo les fotos, no estan de professional, pero de record ja valen.
Lo del misil..., serà perque anava de segon? o et confons de paio?. Jo soc el sec de la samarreta groga.
Apa salut a tots.

saumi ha dit...

Bones Marc felicitats per la via, a mi amb això de Montrebei també em va passar el tenim molt mitificat i vale que hi ha vies inhumanes però també n'hi ha que pots disfrutar. A per cert lo del IV+ tranki e, ja te cagas aquest del Galvez estaven forts.
Ala a tibar-l'hi.

Oriol Quo ha dit...

jajajjaja.. DIme con quien andas...
y te diré como eres!!!

Vingaaaaa.. Anims!! i felicitats!

Quo