dimarts, 1 de juliol del 2014

Cavall Bernat. Puigmal 260m.

Proposta "exòtica" per a dissabte a la tarda, paraules textuals, de l' amic Santi. No és de les vies que em moria per escalar, però s' ha de fer, s'ha de fer....
Pugem amb la calma posant-nos a escalar cap a les 14:00h, tocant una mica el sol a la canal. La resta a l' ombra, ben agradable.
Vem fer la canal sense cordes, fins al darrer pas on s' encabrona. Muntem R en un arbre i ja empalmem amb L1 V o 6a, segons les ressenyes que miris. Cal vigilar amb la roca. Pitó a mitja tirada inservible (o cordinillo molt fi).

L2 6a+ o 6b+, idem....Pas sortint de la R i desprès placa on cal controlar una mica la roca, també.

L3 V o màs.. Xemeneia: collonut, amb el què m' arriben a agradar...arrossegada total a la part inferior, amb bolts i algun assegurament precari dalt (en blocs grans però sospitosos en cas de fer-hi treballar trastes). Reunió molt guapa.


L4 7a. Altre cop arrossegada fins a sortir cap a la fissura. Ambient. De segon vam encadenar. De primer, més delicat, almenys fins a caçar el bolt. Cap de burí a llaçar.



L5 7b+, diuen..comença la rista de xapes. Quin contrast!!! Mur guapo, desplomat a dalt. Es poden fer tramets en lliure. Les primeres 4 xapes les pots obviar perfectament, en canvi al desplom has de fer alguna estirada (en A0)

L6 7a , molt aeri i bonic. Algun pas d' equilibri, divertit de fer amb el vent que hi bufava. Reunió a la Moreneta. Ventolera impressionant al cim.
Fent el segon ràpel li fotem les cordes al cap a una cordada que pujava per la normal, inesperadament, doncs eren quarts de vuit: resulta que venien de fer l' Estasen al Pedra, i tornant a casa pujaven al Cavall, on no havien estat mai....Això es fanatisme!!! I per fanastime els oberturistes de la via. La nostra admiració pujar al 54 per allà.
Ressenya de l' escalatroncs. duiem totems, camalots 1-4 i tascons mitjans. Et pots estalviar alguna cinta fent subebaja, o saltant-ne, als murs superiors.

2 comentaris:

Alberto ha dit...

Gran Clásica!!!! Sí señor!!! A ver si me pongo las pilas y vuelvo a dar guerra...
Fotos guapísimas....

marc ha dit...

Home, Alberto!
Quan vulguis, ja ho saps....