divendres, 18 de juliol del 2014

Écrins. Les Tenailles de Montbrison. L'infiní péril de la volupté 300m. 6c

09/07/2014. Primera etapa de les minivacances als Ecrins, a mirar de fer algunes de les vies de la guia, imprescindible, del Mussatto. Imprescindible igualment contrastar informació i dades pràctiques a la magnifica web Camptocamp. A la nochedelloro també es troba molt informació de la zona, amb croquis útils per a aproximacions i baixades, i obviament ressenyes.

Bona combinació de tres vies que recorre, aproximadament, l' esperó sudest de Les Tenailles, amb roca molt bona i adherent i bon equipament; ara, graus apretats i més metres dels indicats...tònica general de la guia, per el que vam veure. O potser va ser el dia que vam enganxar, amb condicions pròpies del nostre hivern, amb un fred moderat, però amb un vent insuportable.
Assolida la primera torre cal fer un rapel de 25m. al coll. Recomanable muntar la reunió facultativa que indica la ressenya Mussatto. El més delicat de la via és anar a buscar el rapel de baixada. Travessar per vires guarres i plaques a pelo (algun parabolt) per la cara sudest fins a una reunió. El ràpel es troba passant en aquest punt a la vessant oposada. D' aqui destrepes i baixada cómode fins a peu de via.







I un suggeriment: pengeu les motxiles a la barra roscada que hi ha a peu de via (al arribar no enteniem que hi feia....), si no voleu que acabin com la del Santi.



Accés des de Prelles, al sud de Briançon, crta D4 cap a Vigneaux. Trencall a mà dreta per pista cap a Bouchier (no ho indica, indica Observatori). Passar el poble i seguir la pista uns 3km fins a aparcament evident per a 3/4 cotxes. S' hi pot dormir bé. 300m. més amunt surt el bon camí fitat que amb una horeta et deixa al peu de l' esperó.
Via equipada, amb unes 15-16 cintes fas, però naltros duiem també joc de totems, que ens va anar bé per improvisar alguna reunió.

1 comentari:

albertganxets ha dit...

terreny de marmota impazzita
també passa a lauteret...

ojo al roedor