dilluns, 24 de novembre del 2008

Ager. El reverso tenebroso 7b

Per fi, aquest cap de setmana he tornat a escalar...ja feia gairebé un mes. Fa quinze dies ja vam pujar amb la idea de fer aquesta via, pero el Toni es va deixar l' arnés ...quin desastre. Toca't els ous i cap a casa. La veritat és que el temps, almenys allà dalt, no acompanyava massa.
Aquest cop hi tornem amb el Feliu, tots dos amb un bon refredat pero prou motivats.
La via en si acaba a les feixes, pero la pots allargar sortint per qualsevol altra via. Naltros vam optar per l' Amor de Madre, que ja coneixiem, i així manteniem el grau.

1er llarg 6b+. Desprès del ritual, el mestre fi-lhiu enceta la via. El pas del llarg és a la tercera xapa. Al lloro que hi ha la llastra que sembla a punt de petar...si cau serà molt més difícil. Desprès és anar fent, pero el pas t' agafa en fred. Ens surt bé.


1er llarg. A l' esquerra el 7a+

2on llarg 6b+. Diedret fàcil, placa excel.lent i travessa tècnica de canvi de placa. La cago amb la lectura i m' haig de penjar. S' ha d' anar directe a la darrera xapa del llarg, sense acabar de canviar de placa. Quan ho veig surt fàcil.
3er llarg 7a+. Placa desplomada d' anar fent, amb molt bona roca. Molt assegurat. Té dos bons repossos que cal aprofitar per a poder tibar fort de la bavaresa de sortida, on per cert sembla que costa molt xapar. El Felix ho va solucionar saltant-se un parell de xapes. Ens surt als dos. Un dels objectius del dia complert. ( L' altre era, senzillament, escalar, riure i relaxar la ment)

Entrant en màteria al tercer llarg

4rt llarg 7b. Placa fina llarguisima (45m.), amb roca per a flipar. Anar fent (6b+ com a molt) fins al tema. Tramet de placa més tiesa i cantos més petits i tot seguit la seqüencia clau. Molt dificil a vista, té un pas molt tècnic i no pots parar gaire a mirar-t'ho. Miro de rebotar al canto "bo", i cap avall....ho provo un cop més, i a la tercera li planto una baga xulisima i surto per una secció de romillos guapa. Encara queda el desplomet final que es veu a la foto...també té la seva guasa. Penses que trobaràs a cegues el canto de la teva vida i és tot romillo. Surt amb decisió, i amb els genolls pelats....

Al llarg de 7b, abans del pas clau

5é llarg V. Tram guarro i placa més dificil del que sembla.....
Aqui franquejem 60m. a l' esquerra, saludem una cordada que era a la inversion termica, i muntem reunió al peu de les plaques de sortida de l' Amor de Madre. Dos spits i cor gravat.
6é i 7é llargs 6c i 6b. Llargs molt guapos i facilment empalmables. També surten bé.

Sortint per l' Amor de Madre

8é llarg V. Tirada curteta i fàcil. Reunió amb un spit i arbrot.
D' aqui vam tirar cap a la dreta per la feixa, amb alguna grimpada, uns 60m., per anar a buscar el darrer llarg de la Badalona. Llarg molt curtet pero amb uns passos d' adherència guapos (6b). Per a rematar la jugada.

En resum. Combinada de vies totalment equipada i gairebé tota per roca excel.lent. Burils en bon estat a les tirades de la Reverso i spits a les reunions. L' Amor de madre està amb spits. Caldran unes 20 cintes. La ressenya marca V+ obligat, pero els llargs de 6b+ diria que obliguen una mica més......Bona via per anar a apretar sense gaires maldecaps.

5 comentaris:

Mingo ha dit...

Estaveu el dissabte amb una furgo vermella?
Marc tio, un mes sense escalar i collons com tibeu, felicitats makines

Unknown ha dit...

Marc tiooo neeeeeeeeeen!! Que he vibrat amb el video del "Maestro Fiu-Liu!

Bonissim!!!!

Raquel ha dit...

Bous!!! Que esteu mooooolt forts!!!
Felicitats!

marc ha dit...

No Mingo, hi erem diumenge amb una pseudofurgo gris. Precisament per que duia un mes sense escalar vam tibar més, estava descansat...
Carles, sabia que et motivaria el video, més que no pas la piada en si....
Raquel, gràcies. Quan tens xapes tant aprop i es el tipus d' escalada que et va, doncs tibes més.
apa, salut a tothom i totdon

Unknown ha dit...

Es que aquest és el video que no li vaig poder fer, jeee jeee!!!