dilluns, 24 de maig de 2010

Montrebei. Cor Salvatge 480m.7b guarreado

Desprès de molts dies d' aguantar la tabarra del Feliu finalment cedeixo i em deixo entabanar......amb franquesa, haguès estat bé una mica més de rodatge (aquesta primavera no hem fet gaire cosa); peró ja li vaig deixar clar: si no m' ho veig hauràs de tirar del carro. Em diu que fale,... poz p'alante.
Aixi que dissabte a les 7:30h ja ens tens a peu de via, sort de la matinada, perque al cap de poc arriba una altra cordada amb el mateix objectiu.
La ressenya original arreglada pel Piju, on afegiré alguns comentaris.
L1. V+ Comú amb les del sector. muntem la R1 original (buri cutre), més amunt del que marca la ressenya.
L2 6b Al haver pujat més, el segon llarg es converteix en una marcada travesa a dretes. Es fa bé.
 Comença el tema....
L3 6c+ Anar fent per sistemes de fissures. No és especialment dur (jo anava de segon, de fet com a tots els llargs durs, que de fet ho son casi tots....)
 L3
L4 6c+ desplom important ben assegurat i travesa fina a dretes. M' equivoco i em penjo al segon pitó per a mirar-m'ho bé...corregeixo i amunt.
 Vista panoràmica desde r4

 La cordada del darrera al L3
L5 7a Tampoc el recordo especialment dur, clar que anava de segon...
L6 6a llarg de "tràmit". Aqui pots dubtar a l' hora de triar la fissura. En general recte fins bastant amunt. Canvi de fissura, pitó i R.
L7 7a. Pas de bloc al sortir de la R, protegit amb pont de roca i tasconet petit. El tram de 6c té un pitó més. La placa de 6b es pot assegurar bé amb aliens petits. Roca boníssima.
L8 Canvi de reunió, fins a una R amb parabolts. Com diu la ressenya (?).
L9+L10 6b. Aqui el grau està més ajustat. Entrada fineta i fisures peleones....muntem directament la r10. Mola un universal curt, ja que no hi cap pitó (si restes de pitonatge) Bona fisura per a peces petites.
 Entrada fina al L9
L11 6b+ 55m. de pura agonia. Per a mi el llarg més dur. Sort que em vaig escaquejar, aqui ho haguès passat malament....sobretot despres de veure la volada del Feliu; quan ja havia passat el segon pont de roca, on de fet també hi ha l' unic pitó del llarg, li patina el peu quan anava a col.locar un tasconet i avall. El tio es casca un puenting de 10m., fot el joc de tascons petits cap avall i pica molt de costat contra el tram més tombat del llarg...per sort el bidó i la funda li paren la patacada directa....un altre cosa és com ha quedat el pot....per sort ell està més sencer. Desprès d' uns exercicis espirituals per a tornar a aliniar els xacres, acaba el llarg. Jo de segon m' haig d' aplicar a fondo per a encadenar. Molt dur. Per acabar-ho d' adobar la R no és cap meravella. Només té un pitó (a caldo...) i la roca és una mica crocanti....quedaria bé un V mitjana (que no duiem). Al final ens apanyem amb una v petita cutre, un universal mig mig i un fantàstic alien verd....
 L11. dur, dur
L12+L13 7a+ i 7b. Desplomillo amb roca una mica sospitosa, recorda el darrer llarg de la femme fatale. El Felix passa mig en lliure, mig en artifo fàcil. L' horn ja no està per a bolls...Alien blau, pitó, alien gris i amunt.
Es salta la R12 i tira amunt. Ara el que tenim ganes és d' anar acabant..placa prou assegurada, travesa cap al fissura amb aparença ruinosa, passet de 6b+ molt curt (ben assegurat amb aliens vermell i taronja) i reunió.
Al meu torn encadeno el 7a+, on el tema es enfiarse'n dels peus, cosa que amb la corda per dalt és més fàcil...El tram de 7b és prou humà, se li veu color. Té canto (relativament, compta amb un parell de regletes que deunido..), peró és molt fi de peus. Pasem en lliure, penjant-nos a reposar al dos darrers pitons...
 L12, sortint del 7a+
 L14 Sortida per xemenia curta, placa i r a muntar amb aliens.
 
Reflexionant a la r13

Està fort el tio......
Ja ho advertia la ressenya; Largo, duro y en libre (deixem-ho en Largo, muy duro y casi en libre): Un viot en tota regla. Quin master el menjavellanes....
En 10:40h som dalt prou dignament, encara hem fet via i hem encadenat bona part dels llargs. Per a compensar el fet de tirar bastant de segon almenys he apretat fins que on he pogut....a veure si entrenem més la ment,... i les fissures peleones, que és on ho he passat pitjor.
Bona temperatura tot el dia, sort del nuvòls que ens tapaven el sol a estones.
De material vam fer amb el de la ressenya. Jo hi afegiria un universal curt (r10) i una V mitjana (r11). Pots passar sense, peró.....indispensable un Fèlix del 15.....
Si algú troba el joc de tascons (wc del 1 al 6) per allà terra li agrairé el gesto..... 

7 comentaris:

Piju ha dit...

felicitats! dissabte també estava per allà...no us va ploure? de tornada a Balaguer va caure un bon xàfec!

marc ha dit...

Felicitats a valtros...tot allò encadenat, deunido.
Al recollir trastos al prat va començar a bufar de tempesta, pero ja no ens vam quedar a veure que passava....
A veure si coincidim un altre dia.
Apa, salut

Mingo ha dit...

Enhorabona Marc, bé a tots dos. Collons com va queda la cantimplora, espero que el col.lega estigui bé. Si arribes ha esta rodat, je je je.
Salut makines

marc ha dit...

gràcies Mingo. Sort de la cantimplora, qualitat suissa, que si no l' envien a fer cua al "seguro"....
Encara em falta rodatge, aixó ja se m' escapava una mica...

Juan korkuerika ha dit...

Ole ole vendita agua cimera... Gracias por las fotos tio... Ahora te sigo de cerca jejejejejje...
Un saludico y hasta la vista alpinistaaaa ;-))))

Anònim ha dit...

ei marc, celebro que xaléssiu.
Encara no he vist a la bèstia voladora.
Fa un parell d'anys vam arreglar la via per no pitonar. Quan la gent porta martell la roca acaba petant i els pitons canvien.

La via es fa sovint, està arreglada per que l'escalin cordades expertes com vosaltres, i mola anar SIN MARTILLO NI PITONES.

salut
albert. ganxets

Anònim ha dit...

Hola Marc...t'adjunto un link d'un blog paregut al teu per compartir info de via llarga (de la meua terreta)
Ximo

http://paretsdaci.blogspot.com/