dilluns, 13 de setembre del 2010

ECA Pallars a la Paret del Diable 140m. 6c+.

Canvi de plans a darrera hora i divendres vespre cap a Collegats, amb el Fèlix i el Vicenç.
L' objectiu no està clar, cosa que desestabilitza la meva ment linial....per sort un sopar ben regat fa veure les coses més clares.
Aixi que ens llevem al matí, ben d' hora, a vore si podem fer la ECA Pallars i la Frikis go home. El tema és que, tot preparant l' habituallament, se'ns enganxa de l' esquena el pobre Fèlix...ens acompanya a l' aproximació, a veure que tal. Un cop a peu de via decideix deixar-ho estar i tornar al cotxe; realment li deu fer molt de mal.....total que, tot i les veuetes endimoniades que es manifestaven a través del Vicenç, decidim fer una via i baixar al fer esportiva al costat del cotxe, almenys li farem companyia....
Servidor no es troba gaire motivat, i menys veient el primer llarg...li tira doncs el Vicenç, que per aixó és el bo...
L1 6b. Quina porqueria de llarg...perdoneu, pero algu ho havia de dir. Roca, si es que s' en pot dir així, fangosa i relliscosa. Equipat amb un parell de ponts de roca de la risa i un parabolt. A la que el pillo li foto un A0....El darrer tram, amb una bonica bavaresa, es salva una mica de la crema.

L2 6c+. Tal i com vaig ja ni em plantejo de tirar de primer, tot i que el llarg pinta millor. Craso error..travessia cabroneta on de segon flipes una mica...Bon desplom amb canto i pas més fi per a passar d' un costat a l' altre d' una mena d' esperó penjat. Més A0's...

L3 6b+. Sortida cap al pati, a buscar uns parabolts prou seguits. El pas clau és raro raro...ja posats també A0. La veritat, d' acord amb el Vicenç, es que no és un llarg gaire goapu d' escalar. Aqui la pifiem i muntem reunió de dos spits. En teoria segueix recte amunt, a buscar el peu d' unes plaques a la dreta.

L3 bis V. Li tiro.Bombet amb un parabolt i a buscar la R4.
L4 6b. Aquest és el llarg guapo. Roca bonísima, res a veure amb la ruïna d' abaix. El traçat no es tan espectacular, peró l' escalada és molt més maca. Curiosament prou equipat, tot i la qualitat de la roca i la posibilitat d' autoprotecció. La reunió no se si hi és. Vem muntar en una alzina gran, al sortir amb tendència a la dreta.
No poso la ressenya; compreu-vos la guia nova de Collegats. Està currada i surt bé de preu.Camalots fins al 3, aliens semàfor i taronja i tascons.
La via no ens ha motivat especialment, peró s' ha de dir que té un traçat lògic i espectacular.
Localitzem el ràpels cap a l' est (parabolts i anelles) i baixem amb 30 (amb doble corda)+50+20.
Saludem a l' Albert i al Santi que ja son al segon llarg de la seva via i cap a la carretera vella.
Ens refem una mica i a fer uns totxos, al sector Terraseta. Ombra a la tarda.
Via núm. 10 6c+. Surt a vista, patint de pila.....
Via núm. 9 7a+. L' encadena a vista el Vicenç i posteriorment jo m' hi arrosego....almenys torno a provar 7a+.
Dit i fet 6b. Per a acabar de rebentar. A vista. No puc més. Vista la motivació inicial ja he fet prou.
El sector és bonísim, molt més del que sembla a priori. Roca variada i excel.lent. Per a repetir...no podem dir el mateix de la ECA......

3 comentaris:

albertganxets ha dit...

Ei Marc,
no desesperis. A mi també m'impressiona veure l'animalot del Vicenç pletòric, encadenar tot el que prova amb soltura mentre els altres patim.
Però té secret: FA PLAFÓ d'amagat !!!

mus veiem

marc ha dit...

aaaah, el puta.....
Ja ho diu nostresenyor: qui estigui lliure d' entrenar, que tibi de la primera presa...

vicenç ha dit...

amagat???secret???, pero si ho sabeu tots mariconassos... k no pareu, sou uns nonstopclimbers, aquest any he hagut de veure això de la resina entre setmana (n'hi ha que fa anys hi van dos cops x setmana mínimum, oi Marc?) per culpa de les propostes deshonestes del màquina ganxet i no haver de passar por, tot i això, encara li dic...vols dir?.
sambarinait.