dimarts, 19 d’octubre del 2010

Paret d' Aragó. La Pilastra dels Voltors 275m. 6c

Mollt bona via que dissabte vaig tindre l'ocasió d' escalar amb l' amic Eduard, en el que era la seva primera incursió al Congost. La única condició era que em tocava tota de primer, peró ja m' aniria bé per a anar fent callo.....
Desprès d' enganxar-nos una mica als llençols (és un dir...) ens posem en marxa i a les 10 en punt comencem a trepar. La fresca de l' aproximació s' ha convertit en una calda infernal....el mar de nuvòls sota els peus és total. Compartirem el dia amb una cordada de tres a la Puñalada Trapera (la única que em falta de la Pilastra), amb algun crit de cordades a Catalunya (que no veurem) i amb una bona colla de voltors......de lujo.
La ressenya, sempre acurada, cortesia del Luichy.
   


L1 Algun paset de V i caminant fins a la R(pitó i sabina), just on acaba la pujadeta. Alien groc
L2 Placa guapa, amb algun tram finet per el grau. Totalment equipada, amb posibilitats de posar alguna cosa més si procedeix.
 Final L2 

L3 Placa més tiesa de 6c, ben assegurada amb bolts. El tema està als darrers bolts, amb peus una mica precaris en adherències sobre roca mullada...tot i així surt bé. Sortida fàcil cap a l' esquerra, protegible amb algun alien. Per cert, aviso a navegantes. L' amic Eduard, tibant en A0 del pont de roca que constituïa la segona assegurança del llarg, se la petat...no el cordino putrefacte, sinó el propi pont de roca...potser hi entra alguna cosa, no ho sé. De totes maneres, no és el tram més dificil....
 L3

L4 Bombet molt guapo de 6a+, ben protegit. Desprès fissura de 6a tiesa i amb roca aparentment dubtosa pero sòlida. Aliens i C2.
 L4

L5 Fisura sinuosa de 6a. Aquí la gràcia està en passar sense tocar el bloc dubtòs....Desprès ve el tram matojero, que tampoc és exagerat. Alien taronja i C1. Bagues.
L6 Inici en placa de roca bona, fàcil pero amb protecció justeta, fins a una fisura. Vaig tirar fins a sota el sostre, pero la travessa a esquerres feia por...blocs realment perillosos. Potser millor franquejar abans, per placa compacte de bona roca. Tramet de IV al final, on cal controlar bé el fregament, tot i que la sabina no t' ho posa fàcil...Tasco petit a la placa, alien groc i bagues. Bagues llaaargues.
 Quines vistes....ambiente massimo

L7 El llarg estrella. Diedre bonissim, amb roca molt més adherent del que sembla (per sort...). S' assegura al gust. Vem posar C2, C3 i un equivalent al C2 al sortir cap al IV+, alien vermell i amunt. Tramet també tieso i guapo. Reunió a muntar amb tascons mitjans i alien verd. Reforçable amb una sabina una mica a desmà. Aquí l' Edu va posar a proba el meu art de triangular assegurances.....

 Evidentment L7

L8 Inici amb bona roca fins al mur final vertical de blocs apilats de IV+. És fàcil pero t' ho has de mirar amb la calma. Algun alien mitjà.
En 6:30h som dalt, aixó si, sense estresar-nos.
De mathos vem posar semàfor alien, C1, un parell de C2 i C3. El C4 el vam posar un cop, pero podies posar alguna cosa més petita. Abans que un C4 repetiria el C1. Els tascons, mitjans, bàsicament per a muntar la R7.
Aqui l' Eduard cual Lacoonte...

A mig matí la boira espesa del fons del congost ha començat a pujar...ja no hem hagut de patir més pel sol.
Sort que al final s' ha esvaït; anar a fer una via a la pilastra i no poder disfrutar de les vistes.....
Una bona jornada, entre pitus i flautes ja et quedes a gust....

4 comentaris:

Anònim ha dit...

ei marc,
els crits de Catalunya eren, probablement, nostres. Som uns nyaflots... Ja saps, l'excitació provocada per una barreja de lloc, paissatge i bona companyia

salut i sort. albert

marc ha dit...

Ja m' han fet saber els motius de la vostra joia incontinguda, ja...apustuflant nyaflot...
apa, a reveure

Mingo ha dit...

Enhorabona Marc, fotre tot de primer, (encara que per tu aquesta via no sigui massa difícil)és cansat sobretot de coco, segur que vas fer callo.
Salut i a tibar

marc ha dit...

No hi han vies fàcils Mingo....almenys per a mi.
Ja va anar bé treballar el coco, que falta li fa....
Apa salut