dilluns, 17 de desembre del 2012

Vilanova de Meià. Roca Alta. Catalanofilia 135m. 6b+ + Peque Mantecas

Dissabte, desprès de voltar per part de la geografia prepirinenca, faig cap a Vilanova de Meià, on sembla ser que era dels pocs llocs on es podia escalar; almenys la parròquia del Cirera així ho indicava....recullo a l' Oriol i enfilem cap a la Roca Alta, a veure si ens escapem una mica del "gentío". Com que haviem sortit amb la idea d' Oliana, anem sense cap via concreta al cap. Obrim el llibre de ressenyes i agafem la primera que trobem: Catalanofilia, del X. Dorca, al sector light de la Roca Alta. Foto de la ressenya i croquis tipus contracte del Messi (amb llantia d' oli i tot) i amunt.



L' opció de pujar a la Roca Alta és acertada, només coincidim amb uns nois d' Osona que van a la Mantecas, al nostre costat, doncs. Hi havia alguna cordada més, però com que van al sector dret ni els sentim...tranquilitat total. La nostra via discorre inicialment paral.lela a la Peque Mantecas, en comparteix un llarg i la creua per a fer una sortida més directa.
L1. 6b. El llarg més dificil. Prou net i de bona roca, però t' ho has de mirar una mica. Forats amb incrustacions de quars que donen bon grip....però dificulten la col.locació de trastes.
L2. 6a Sortida dreta, tram fàcil trencat i diedre fàcil, de roca molt bona
L3 V+ Placa de canto impresionant. Al final s' ajunta amb la Peque.
L4 V+ Travessa comú amb la Peque, amb un paset.
L5 6b+ Sortida directa per un espero de roca molt bona, pràcticament equipat.
Brutal el mar de núvols

L1 Catalanofilia

Desestimem la opció, que ja havia fet un cop, de baixar per l' Amadeus a fer els dos darrers llargs, i optem per baixar a peu de via i tatxar la Peque Mantecas. Empalmem llargs 1 i 2, 3 i 4, i en poc més d' hora i mitja ja tornem a ser dalt.
Dos vietes prou guapes, bastant semblants, una mica més dificil la Catalanofilia, tot i que deunido el primer i darrer llarg de la Peque; al loro amb els 6a's. Diria que el 6b+ de sortida és més fàcil que el suposat 6a+ del darrer llarg de la Mantecas.
Vam passar de sobres amb el material de la ressenya. El C2 només al primer llarg, en tots dos casos.
 On és Wally?

2 comentaris:

albertganxets ha dit...

apunto catalanofilia a la llista de deures

bon any company

marc ha dit...

home Albert, la via es bona, peró tu fotràs uns badalls....
Apa, bon any igualment
salut