dijous, 18 de juliol del 2013

Sud del Pedraforca. Intent a l' Heretge

Quants cops fill meu? -doncs moltes vegades, però dues de seguides com dijous passat....- No malpensar, em refereixo a retirades innobles d' una via. Amb el JL pugem al Pedraforca amb la idea de l' Heretge i només arribar al aparcament ja ens trobem mossos, ambulància, bombers...hi seran tota la nit, buscant un noi perdut. A primera hora del matí arriba l' helicòpter i a les 8 ja n' han localitzat el cos...una tempesta al mig del Verdet és mala cosa...un pena. Crec que tot el muntatge de recerca, tot i que encara no sabiem com acabaria, ens va minar la moral; o poder van ser les enormes distàncies entre spits?.
Vam empalmar el llarg d' accés i el primer, de 6a, de la via. Aquí ja veiem com va la cosa. Obligat i dificil, de molta fe i adherències. Al nostre favor diré que trobaves forats i alguna herbota xopa; posar el peu al gris i veure la taca negra (de terra, no de goma), no motiva gaire....provem tots dos l' inici del llarg de 6b (presuntamente), però la llunyania de la tercera xapa, i la probable castanya sobre la placa relativament tombada, ens fa desistir.
Per mirar d' aprofitar el dia, que s' anirà tapant i oferint alguna gotellada i tronada, repetirem la Somni de Pedra, que el JL no ha fet mai. Empalmem primer i segon llarg, molt maco. Al tercer, 7a, ens arroseguem indignament, i això, o per això, que té xapes a go-go...per fer aquest trist paper, i damunt amb la possibilitat de quedar xops, més val baixar. 2 ràpels i cap al cotxe...hauré de buscar algun valent que em faci passar l' exposat llarg de l' Heretge, perquè la via es veu increïble.Llàstima que el que tenia en ment ja va baixar-ne un cop...mal de muchos, consuelo de tontos.

 L2 de l' Heretge

L1+L2 Somni de pedra