dilluns, 15 de desembre del 2008

Els Ports: Roca Dreta de les Valls. Combinada Manel Muñoz / Tralalaika 275m.6c+ Ae

Dissabte baixem als Ports amb l' Alberto, confiant en que el front anunciat no s' avanci unes hores i ens foti el dia...vam tenir sort i no es va possar a ploure fins a la baixada.
Aproximem una mica gas, a vore si ens escalfem, que a l' ombra encara fa rasca. Un cop a peu de via el solet ja escalfa.
L1, 6a+: Placa fineta, jo diria que amb el pasos més obligats de la via. De primera xapa daurada a la segona has d' escalar; si caus vas al terra. Potser es que t' agafa en fred, no se...La reunió es troba en una gran repisa, on hi ha un tollet,...ai, ai, ai.
L2, Ae V: Dos passos Ae i despres V. Panxetes guapes amb algun alejillo.

Segon llarg
Arribats a la reunió ja veiem el percal del següent llarg; no es que estigui moll, és que hi baixa aigüeta....provo fins a la segona xapa, pero es que tot el llarg va per l' aigua, incloses les xapes (com deuen estar....). Res tu, destrepo, que aquí et jugues un talegazo per a res.
Localitzem una reunió a la dreta, per una vira. A l' Alberto li sona una via equipada,...a mi també, pero no ho controlo gaire. Travessa fácil a dretes i ja ens trobem a la R de la Tralalaika.
L3, V+/6a: llarg molt guapo, bona roca, jo li donaria un plus més que a la guia. Equipat.

6a de la Tralalaika
L4 6a/6a+: llarg curtet, amb una panxeta guapa. Aqui un plus tampoc li fa mal. No és difícil, peró has de tibar d' algun cantillo més petit.
L5, V: L' Alberto tira amunt i pot deixar la linia per anar sense problemes a la reunió d' abans del 6c+ de la Manel Muñoz...be, be, podrem tibar una mica més....
L6, 6c+: Entrada en diedre i placa pilosa, d' anar fent, amb algun pas llarg per la meitat i algun passet finet ja gairebé a dalt de tot. Surt a vista.

La placa del 6c+
L7, Ae, V+: El Soldevila li dona 6c, mentre que la ressenya del Luichy marca Ae, tot i que el llarg anterior si que el marca de 6c+,...conclusió; el Solde s' ha tornat a columpiar....tot i així ho intento, pero es que has de marcar-te una tracció d' un braç, pillat o a una regleta o d' un romo, tu mateix. Ho provo tres cops i res. Aqui necesites bistec, i d' aixó no vaig sobrat. Amb A0 surt bé. La resta del llarg de panxetes, bona roca i molt guapo. La reunió millor fer-la a l' arbre de més a l' esquerra, és més còmode.
L8, IV: va per una fissura que convé deixar per a escaquejar el pas per l' esperonet de la dreta. S' ha de vigilar una mica el que toques.
Última reunió, abans del 6b+
L9, 6b/6b+: Entrada a placa tibant de regletillas que te cagas, amb desplomet,..per mi que s' ha petat alguna cosa. 6b ho veig justet, justet. M' ho miro un parell de cops, pero acaba sortint bé. Després desplom atlètic amb canto, i placa excel.lent fins a la reunió, amb tendència a la dreta.

Sortint a l' avantcim
D' aqui al cim per un trepada de III i anar a buscar el collet amb les marques taronges. Baixant s'ens va possar a ploure, donant vidilla a l' espero rocós per on baixes....oju com patinava!
Bona combinada de vies on t' estalvies els llargs centrals de la Manel Muñoz, que es veien més cutrillos. Bona roca en general, millor com més amunt. Vies equipades, tot i que algun espit comença a donar grima. Les reunions estan bé. Portar unes 16 cintes i els estreps. Duiem els aliens i es poden anar posant. Interesant el taronja per a la sortida del Ae del segon llarg, si caus piques a la repisa.
L' entorn és total i la tranquilitat absoluta; un grup d' excursionistes a primera hora, una familia de cabres i els voltors.....

El marrón que s' acosta

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Tope clàssica!! Veig que els ports tb tiren. Salut bou!!

Raquel ha dit...

Doncs sembla que l'aigüeta us va portar a fer una bona combinació, no? Jo encara tinc la Manel Muñoz pendent... potser val la pena fe-la combinada com vosaltres, enacar que no hi hagi aigua...

marc ha dit...

També tiren, també. Ja vaig veure que vau fer la Secreta Vida. Ja piaràs, que aqueta tinc ganes de fer-la.
Raquel, crec que es una bona combinació. Els millors llargs de la MM són els superiors, amb diferència. Tot alló de l' aigua es veia cutrillo. Si està sec deu ser ple de terreta i mullat..., ja ho has vist. I més val no pensar com deuen estar les xapes, ja cutrilles, remullades per la xorrera. Valtros mateixos.
Apa siau