dilluns, 14 de desembre del 2009

Riglos. Mallo Pison. Escoria Oriental 7a+/b 270m

Divendres, desprès d' un viatge fastigós gràcies a la boira intensa i a un trànsit igualment intens, arribem a Riglos just per a sopar amb el Trill i el Jose Luis al refugi....per cert molt recomanable. Bona vianda, bon tracte i bon preu....
L' endemà al matí cadascú cap a la seva feina. El Trill i Cia cap a Peña Rueba i naltros al Mallo Pisón, a la Escòria Oriental (amb perdó....). A les 9:30h comencem a trepar, el sol ja pràcticament ens toca, sort, perque al despertar-nos el cotxe marcava -4º....

    Ressenya de Paredesdelmundo
Els tres primers llargs son similars, anar fent en 6b amb algun tramet més dur...ara, arribes ben calentet al peu del camp de patates desplomat del 4rt llarg....Al primer llarg falta una xapa i la rosca M10, només trobareu l' espàrrec...El Fèlix es va currar una excursió extra que deu ni do....Equipat amb alegria.

     L2, anar fent
L4, 7a, comença el bacallà...amb patates. 50m. de placa desplomada, sense cap pas especialement dur, pero tot i així...arribo a la R encadenant i ben servit...

     Camp de patates al L4
L5 7a+/b, per a naltros 7b. Lo pitjor, sobretot per al Fèlix, es que vens del llarg anterior. Anar fent de panxa a panxa, peró els pasos de bloc de les dos darreres panxes ens tomben...surt en lliure, peró no encadenem.
A la part superior la roca ja canvia, és més grisa, semblant al conglomerat dels Ports. Algunes xapes mal ubicades, fastidiant especialment al que va de segon (servidor...)

    Gorilas en la niebla....

   R5, el pati es important...
L6. 7a. Lo pitjor, sobretot per al Marc, es que vens del llarg anterior....Al pas difícil del llarg, una panxa, la cago anant cap a l' esquerra....primer puges fàcil i et trobes venut desprès, amb una ceba de costat lletja. Em penjo i surto per la dreta.

    L6, com que no desploma fins i tot sembla tombat, no us enganyeu...
L7. 6b+??? flipa amb el desplom, guapo guapo...no és dificil, pero amb la petada que portes....surt bé, pero per a ser 6b+ t' hi has d' aplicar bastant. Fins i tot al 6a de sortida no regalen...
Hi hem posat 5:30h i ens em quedat ben a gust....


 
Flipem amb el mar de boira que tenim als peus i amb les bones vistes cap al Pirineu i cap avall. Adjunto un croquis del descens, copiat del blog del Piju, peró actualitzat ( sembla que les cadenes eren noves). En 1:30h ja som al cotxe de nou.

De material fas amb 20 cintes, algunes llargues i sobretot molta pila....Anavem amb doble i vam flipar una mica en alguns xapatges, pero bé. Ah, i la xapa i femella M10 per al primer llarg. Si porteu clau podreu apretar algun parabolt.

3 comentaris:

Mingo ha dit...

Collons tios, enhorabona. No apta per tots els publics.

marc ha dit...

...nomès per a majors de 18 anys, con reparos...
Gràcies Mingo.
Salut

Anònim ha dit...

La xapa que faltava al primer llarg és al seu lloc (repetició feta l'onze de gener de 2012).