dimarts, 2 de novembre del 2010

Terradets. Doctor, doctor, que em passa? 240m. 7b

No em cal anar al metge per a saber l' origen dels meus cruiximents i molèsties vàries....
Dilluns agafo el relleu al Fèlix i em trobo amb el Vicenç, i cia, a l' aparcament de les bagasses. La idea, en principi ( mai saps on aniràs a patir, vull dir a petar, amb aquests...) és la Doctor, doctor; els pronòstics s' acompleixen, també els meteorològics.  Les referències que tinc de la via son realment bones; a més de la piada del Piju, tinc impressions de primera mà del Vicenç, que ja la feta i va a per el rotpunkt, i de l' Albert, que diu que és la millor via de Terradets...si ell ho diu....Aixi que, acompanyats pels amics navarros de l' Albert, enfilem la pujadeta cap al peu de la paret del Lupitan, Aka sector Amanita....


El reparto, asimètric, de llargs ja el tinc fet.
L1. 6a+ tranquil, fins al diedre final on cal apretar una miqueta. Camalots i algun alien gran.
L2 6c. Es deixa fer prou bé ( de segon...). Aqui el tema és protegir-se adeqüadament, doncs el llarg està completament net. 15 metres d' encastaments varis i segona meitat més tranquila, peró amb algun bloc psé-psé..tots els camalots i aliens grans per al primer tram i aliens més petits a dalt.
inici L2
L' amic Pitu sortint del L2

L3 6c Com molt bé diu el Piju, la primera part és més per a valents...així que li "cedeixo" el llarg al Vicenç, així també podrà recuperar bé per a afrontar el repte del 7b (que bo que sòc...). Sortida de la R una mica precària sobre blocs perillosos, assegurada amb alien blau i tascó petit...passar levitant per damunt dels blocs, diedre, travessa més asequible a esquerra i placa amunt, ja amb bolts (ara ja hi son tots tres).Aliens, tascons petits, camalots mitjans a la travessa i molt de tacte...
L3. Al loro amb els blocs...

L4 7b...el llarg extasiant, segons la ressenya...i extenuant, afegiria. Molt bó, d' anar aguantant, peró també molt d' equilibris. El Vicenç encadena, com aquell qui diu a vista, perque tampoc té cap seqüencia amb truco a memoritzar. Al meu torn també encadeno...ara tocarà apretar de valent per a encadenar el que queda...
Llarg equipat.
inici L4

L5 6c Per posar-se a plorar de lo bó que és. Llarga travessa a esquerres i recte amunt, més dret peró amb bústies. Entrada a la R sobre roca amb una crosta sospitosa. Equipat amb alegria. El friend mitjà del croquis no cal, de debó.
L5 la Placa...

L6 7a Només sortir de la R pots patinar i fastidiar el rotpunkt...desprès canto i sortida amb moviments molt fins en diedre cec, pendent tota l' estona de no obrir la porta al fracàs....Lluitant-ho bastant encadenem. Equipat també amb alegria....
Inici L6

L7 6c+/7a Rematada final. Sortida de la aèria R una mica expo, amb un bon factor 2, minimitzable amb un alien groc. Bones apretades i pasos llargs en desplom. Canto més petit del que desitjaries, per sort a dalt millora...franges de gotes d' aigua brutals...Equipat. Ja està, fenya feta. Rotpunkt per tots dos.
Baixem improvisant una mica per anar a petar a l' entrada de l' Amanita. Amb aquesta opció pots deixar bambes i motxiles a peu de via. Recomanable recanvis de bagues (ull al primer rapel) i algun mallon.
Esperem a els i les màquines del norte i cap al cotxe.
Vam posar-hi 5 hores justes, amb una temperatura ideal, temperatura rotpunkt....Duiem el material de la ressenya i 15 cintes, la meitat de les llargues.

5 comentaris:

Piju ha dit...

felicitats bous!

albertganxets ha dit...

no en perdoneu ni una!

Un dia explicaré el secret dels vostres encadenaments...

ja ja ja

marc ha dit...

Gràcies Piju, i merci també per compartir la info, que sempre anima...
Albert, el meu secret és clar: plafó, esportiva i enxufar-li els llargs durs i/o desequipats a l' altre...rotpunkt assegurat (i tot i així...)
El secret del Vicenç, doncs sembla que és aixó, un secret....

Vicenç ha dit...

Secret??, tot es qüestió de bons reposos, suposo? (o canvis d'activitat, ex: familiar...bici, passeigs, excursions, compres, visites culturals no guiades, museus, bolets, etc...), vinga Albert, aníma't !!

i per acabar.....deixa el FUTBOL!!

jejejeje

Vicenç ha dit...

rectifico, no deixis el Futbol, no sigui que es destapi la bèstia...