dilluns, 25 de febrer de 2013

Àger. Prou de romanços 240m. 7b+ (6c obl)

PROU DE ROMANÇOS!!! Nom de via prou sugerent, molt apropiat per el moment en que hi fem cap; molta esportiva, alguna tàpia de relax....ahir, amb el noi de la Torre, deixem tot això enrera i ens posem al dia rapidament. De fet a peu de via, i veient l' aspecte del primer llarg, ens plantegem el plan B, de Barrachina, que té una reunió, sembla que la tercera, al final de la vira d' accés. Finalment la opció bona és la que triomfa.
L1. 7a+. Aspecte una mica tètric, amb un mini freestanding penjant sobre el pas. Entrada en desplom amb roca justeta, sembla, i desprès anar fent. Ens pengem sense contemplacions de les bagues deixades als bolts (els devia posar el Castelltower...), peró passem el filtre inicial. Al darrer tram pots posar un alien o sortir amb un cop de gas. La resta equipat.
final L1

L2 6b. Rarot, amb roca discreta al final, i tot a protegir amb el que vulguis, per sort.
L2

L3. 6b. Comencen els llargs guapos i disfrutons. Muret inicial i fissura al final del llarg, tot en roca molt bona. Més fàcil que l' anterior. Aliens i camalots
Fissura guapa al L3

L4 6c+ Fàcil fins al bombo, on cal tibar d' alguna llastra que fa yuyu, però que resulta sòlida. Algun alien.
Canvi de reunió i comença el final espatarrant....
bombo L4

L5 7b+ A la feixeta no hi ha reunió, i és de mal muntar. Uns tascons petits et permeten anar al primer bolt amb més tranquilitat, per tu i el company....Llarg brutal, practicament equipat. No és cap secret que el 7b+ és sortir de la antepenúltima xapa...fins aquí un mur preciós, equipat amb alegria, a completar amb alien vermell.
mur espectacular a L5

L6 7b. Pas a bloc al bombo inicial, solucionat amb mestria amb pas de cigonya i ganxo pel company. La resta es va fent. No feu cas a la ressenya i preneu un C2 o C3 per a la travessa final.
L7 7a Inici per bavaresa preciosa a equipar amb camalots. Llastres "prima de riesgo" i al bolt travessa a dretes molt fina. Tornada a l' esquerra, ja amb bolts, moooolt fina i recte amunt amb canto. Guapissim.
travessa fina L7

No hem encadenat res (bé fins a 7a si...), però hem gaudit d' una línia molt bona amb trams antològics, amb placa, desploms, fissures, de tot...Molt recomanable, inclús per els alèrgics a Àger.
De material fas amb camalots 1,2,3, semàfor alien + taronja i tascons petits. Amb 14 cintes de sobres, però llargues. Doble corda i controlar molt el fregament en gairebé tots els llargs. La ressenya aquí. Baixada cap a l' oest, on s' agafa canal fitada just passat el coll marcat entre grups d' antenes.

6 comentaris:

luichy ha dit...

Hola, una pregunta ¿es 6c obligado?

Vicenç ha dit...

Buenas Luichy, en mi opinion te diria que si, hay tramitos finos obligados y el 6c obligado estaria bien puesto, aunque siempre hay quien tiene "recursos" para todo jejeje

Vale mucho la pena, hay que felicitar a los aperturistas, molt ben oberta...aunque no es el "Ager" de siempre...es mas "Montrebeiana"..
vagi be...sort!

marc ha dit...

Hola Luichy,
sort que et respon el Vicenç, per que per això dels graus, i més encara el "grau obligat", no tinc gaire ull. El que si que et puc dir és que la via es altament recomanable i apretes, però no passes (gaire)por.

Salut

joan ha dit...

vaia viot tio !!!

marc ha dit...

molt guapo, efestivament...
salut

luichy ha dit...

Gracias.
A ver si un día de estos nos vemos con ímpetu para darle un pegue.