dijous, 24 de juliol del 2014

Ubaye. Chapeau de Gendarme. A Cloche-pied 320m. 6b

12/07/2014 La previsió meterelògica ens empeny cap al sud i cap a l' est. Mirem la guia i ens decantem per aquesta via en un massís molt desconegut i tranquil, pel que diuen. Tot anat per l'estreta carretera d' accés, que recorre un bon engorjat, entens els qualificatius....


La via recorre la part dreta de la paret, amb llargs fàcils però molt macos i variats, amb roca en general excepcional. Vam obviar els dos llargs del sòcol, entrant directament per la gran vira. Nom al peu del exigent diedre del primer llarg. El segon llarg és el V+ (ja seria 6a) més guapo que he fet mai. Llàstima que arribes a una segona vira que trenca la continuïtat. Els dos darrers llargs són excepcionals.Al darrer llarg vam fer justet, justet....tant just que els segons ja el van escalar sota un bon ruixat....6 ràpels perfectament equipats per les reunions de la via de la dreta (mirant la paret), saltant-ne una d' evident. Destrepada delicada, primer cap a l'est, per anar a buscar la gran vira (fites).







Accés en 1:30h. des de les primeres cases del poble (pàrquing just abans d'un pontet) i bon sender senyalitzat cap amunt, passant per unes granges i seguint les indicacions de Petit Clocher. Via molt equipada.