dimarts, 27 de novembre de 2012

Paret d' Aragó. Puñalada trapera 260m. 6c

Amb aquesta completo el quartet de vies de la Pilastra, deixant a part la Vàndals (ja caurà, ja...). Desprès d' anar deixant-la a l' eterna llista de pendents, dissabte amb l' Oriol li canviem finalment l' status.
La via no ens va decebre. Sostinguda, peró variada. Plaques equipades baix i fissures i diedres més o menys nets dalt. A més vam poder disfrutar d' una tranquilitat total, bé, gairebé, perquè, a part dels sonats del salt Base, ens va acompanyar tot el dia la remor llunyana d' una rave, suposem, que devien fer a Estall...quins cabrons, per dir-ho clar. Tot el dia pum, pum, pum, pum.....sort que es sentia molt lluny i segons el vent, perqué era per a trucar als forestals...desprès resulta que naltros som una amenaça per a les bèsties!!
La via està molt piada, peró igualment quatre apunts:
Les cordes fixes de la feixa estan cutrilles. Vam rapelar d' elles, peró estan bastant pitjor que la darrera vegada que vaig passar (2 anys). En algun punt la corda, descamisada, no passa pel atc.
L1. 6a+ més fi del que sembla. Ponts de roca molt cutres, ja....Peces petites a l' inici i final.
L2 6c. Més guapo, amb roca més franca i forats bons. En lliure t' has de saltar l' spit vermell. Tot equipat.


L3 6c. Guapo, també, peró amb un pas de travessa fina molt cabronet. De fet em patina un peu a traició i adéu rotpunkt. Alguna peça petita a l' inici i C2 a la travesa final.

L4 6b+. Canvi de tònica, peró també maco. El pas es troba al segon bombo, en contra del que sembla des de la r. Pas finet de placa arribant a r4. Friends grossos a go-go.

L5 6a. Sortida de la r a buscar l' esperó (ponts de roca nets) i amunt per diedre de 6a de bona roca.

L6 6a+. El llarg coco, segons la ressenya del Luichy. Ara no ho és tant, compta amb un parell de pitons més, algun cutrillo....s' assegura prou bé. Guapa l' apretadeta de la fissura a la placa. Ull a la travessa per la vireta a dalt. Si et pases la cagues bé....Peces petites.

L7 V+. No podia faltar la clàssica sortida amb diedre desplomat de suposat V+. Deunidó....

Recollim ràpid, que si s' ens fa fosc abans de l' entrada a la feixa no trobarem les motxiles....
Duiem massa material. Crec que amb C1, 2 C2, joc de totems, alien taronja i semafor i tascons ja haguèssim fet (aixó ho dic ara, allà molava material...). Unes 16 o 17 cintes, o algun subebaja al segon llarg. Caldria anar pensant en cordinos i navalla per als ponts de roca.
Bona escalada per a anar situant el coco (com sempre...)

4 comentaris:

Lai ha dit...

buaa... com estic deixant la taula de l'oficina... m'has posat les dents llargues!. Tinc ganes d'anar a Aragó!

Jorge ha dit...

Dos caracoles majaras (Chavi y Jorge) estabamos en la pared de cataluña el sabado y todo el dia estuvimos oyendo el pun,pun,pun; pero es que yo (Jorge)el domingo escale en las paredes de ager y todavia seguia la fiesta.
Saudos de los caracoles.
Nos vemos por las tapias.

marc ha dit...

ja,ja...aprofita ara, que aviat farà falta passaport, o passar en plan "espalda mojada" per la nova passera.
Estuvimos tentados de pasar por Estall, a ver los desechos de los autenticos majaras...vaya cabrones.
Por curiosidad; rapelasteis de la Estrella Pirata?

Salut

Jorge ha dit...

No, hicimos el diedro serrano